Opis forum
raistlin82 napisał:
To proszę niech ktoś w końcu udzieli potwierdzonych informacji nt. pytań, dodatkowych pytań itp. Każdy chce zdać ten egzamin a nikt nie chce podzielić się informacjami dodatkowymi co wie na ten temat. Ja z żadnym profesorem się nie kontaktowałem i skąd mam wiedzieć co jest dodatkowego?
Dziękuje za odpowiedz
Pozdrawiam
z tego co mi wiadomo (mogą to być informacje nie kompletne) to dodatkowymi pytaniami są:
-definicja pełnomocnictwa
-zdolność prawna i zdolność do czynności prawnych
-zdolność sądowa i zdolność procesowa
-ograniczone prawo rzeczowe
-własność i użytkowanie wieczyste
ofertowy tryb zawierania umów
-niewykonanie i nienależyte wykonanie zobowiązań
-delikty w prawie cywilnym
-bezpodstawne wzboogacenie
-sprzedaż konsumencka
O innych dodatkowych mi nic nie wiadomo więc jeżeli ktoś coś wie więcej to proszę napisać.;)pozdrawiam.
Użytkownik
Dziękuje Ci bardzo za informacje, jak ktoś wie coś więcej to niech napisze.
Pozdrawiam
vamp napisał:
raistlin82 napisał:
To proszę niech ktoś w końcu udzieli potwierdzonych informacji nt. pytań, dodatkowych pytań itp. Każdy chce zdać ten egzamin a nikt nie chce podzielić się informacjami dodatkowymi co wie na ten temat. Ja z żadnym profesorem się nie kontaktowałem i skąd mam wiedzieć co jest dodatkowego?
Dziękuje za odpowiedz
Pozdrawiamz tego co mi wiadomo (mogą to być informacje nie kompletne) to dodatkowymi pytaniami są:
-definicja pełnomocnictwa
-zdolność prawna i zdolność do czynności prawnych
-zdolność sądowa i zdolność procesowa
-ograniczone prawo rzeczowe
-własność i użytkowanie wieczyste
ofertowy tryb zawierania umów
-niewykonanie i nienależyte wykonanie zobowiązań
-delikty w prawie cywilnym
-bezpodstawne wzboogacenie
-sprzedaż konsumencka
O innych dodatkowych mi nic nie wiadomo więc jeżeli ktoś coś wie więcej to proszę napisać.;)pozdrawiam.
Ja taż mam takie te tematy poza pierwszym...zamiast definicja pełnomocnictwa mam definicja przedsiębiorstwa.
Użytkownik
A jeszcze pytanie te dodatkowe zagadnienia to dotyczy wszystkich czy tylko samorządu?
Chyba wszystkich chociaż ja jestem na samorządzie i nie ukrywam, że zaskoczyła mnie ilość dodatkowych zagadnień. O części w ogóle nie było mowy na wykładach, ale ok.
Sądówko powodzenia jutro!!! Samorząd trzyma za Was kciuki!!
dzieki Yolu$ a wogole te zagadnienia wyzej to raczej Was nie dotycza,bo to sa pierwsze zagadnienia jakie bartek nam podawal w marcu w 2011 i to sa sadowe sprawy a nie samorzadowe takze sie nie bojcie:) to sa nasze zagadnienia ktore tez w polowie juz nas nie dotycza bo bartek podal zupelnie inne z 2miesiace temu:)
a jutro,jutro nareszcie ostatni exam w tej szkole:) Wy tez zdacie,my juz to zdali tylko trzeba sie obronic na lepsza ocene niz 3 trza myslec pozytywnie
Użytkownik
przestańmy się stresować nawzajem!
nikt nam nie będzie robił na złość jutro!
atomik ma rację !
Użytkownik
gratuluje wszystkim którzy dzisiaj zdali:)
pytanie nie byly aż takie trudne ale wiekszość podchwytliwa najważniejsze żeby cos mówić bo komisja nakierowuje na odpowiedzi
głównie trzeba było dzisiaj umieć wszystko z legislacji administracyjnej i samorządu, troche pytań z cywilnego zwłaszcza separacja i alimenty, raz padło pytanie o zdolność prawną i zdolność do czynności prawnych było coś o ograniczonych prawach rzeczowych, srodkach odwoławczych i niezawisłośći sędziowskiej
troche niesprawiedliwe że tak duzo wymagali od nas na temat samorządu skoro my bylismy sadówką, bo zaledwie z dwa pytania zwiazane z sadownictwem były
dla osób zainteresowanych prosze się nie sugerować tymi zagadnieniami bo możecie miec jutro zupełnie inne
dla Pani która dzisiaj nie zaliczyła przekazuje żeby uczyła sie o właściwości miejscowej sądu
powodzenia i trzymam kciuki w dniu jutrzejszym:)
Gratulacje mam pare pytan
ile czasu spędzała średnio 1 osoba w środku, na każde pytanie trzeba udzielić odpowiedzi , czy każda osoba z komisji zadawała pytania ? No i jak możecie to opiszcie jak to wszystko wyglądało, łącznie z ogłoszeniem wyników.
Jak możecie to napiszcie jakie pytanie były z samorządu. i czy było te ustalone zagadnienie od prof.Szewca ?
Przepraszam za te pytanie ale chyba wszyscy którzxy jutro zdają sa ciekawi.
Ostatnio edytowany przez karola5 (2012-07-23 15:06:24)
jestem zawiedziona,oczywiście zdalam ale to byla porazka...my bylismy adm.sądowa a pytania mielismy z samorządowki...ja mialam 2 pytania ze samorzadu...jak funkcjonuja urzedy-a co mnie to obchodzi...ja wiem jak funckjinuja sądy a nie urzędy....pytali mnnie o wójta-sorki ale powinni pytac jak cos to o sędziego....nareszcie koniec tej glupiej szkoly,nikomu ale to nikomu jej nie polecam, nie wiem tez po co szewc wyszedl do nas i do kazxdej osoby przydzielil 3 pytania jak i tak ich nie zadawal...po co bylo tego zakuwania z regulaminu, z cywilnego,z konstytucji....nie wiem
Samorząd - trzymcie sie:) a zakonczenie bylo mile,dostali kwiaty i nara