Opis forum
Użytkownik
Czekamy na relacje
Nowy użytkownik
powiem tylko tyle.. WSZYSCY ZDALI!))
Użytkownik
GRATULACJE ! Prosimy o info jak nowy przewodniczacy jak atmosfera ?
Użytkownik
Bardzo prosimy!
Nowy użytkownik
atmosfera b. dobra, do sali wchodziło się z uśmiechem i tak samo się wychodziło. pytania były proste, a komisja pomagała, ciągła za język. przewodniczący ogólnie się nie wtrącał.
b.j pytał tylko z : przeszkód zawarcia małżeństwa, apelacji i właściwości rzeczowej i miejscowej sądu.
sz: pierwszych dwóch osobach, które nie umiały odpowiedzieć z historii to pytał się czy chcemy pytania z samorządowego prawa pracy czy postępowania czy z historii i właśnie z tego co kto sobie wybrał pytał
Użytkownik
ciekawe jak bd u nas na samorzadzie jutro:)
Użytkownik
A z samorzadowego prawa pracy pamieta ktos co dokladnie ?
Użytkownik
albo z postepowania
U nas pytania padały głownie z prawa cywilnego, postępowania cywilnego, historii sądownictwa ale to tak jak wyzej ktoś napisał tylko 2 pierwsze osoby, potem można było sobie wybrać czy chce się z historii czy z samorządowego prawa pracy, niektórzy wybierali pytania z prawa karnego ale to nieliczni, nie padło chyba ani jedno pytanie z legislacji administracyjnej i postępowania sądowo-administracyjnego. Z cywilnego pytania o środki odwoławcze: apelacja, zażalenie, po za tym przeszkoda wieku w zawieraniu związku małżeńskiego, pokrewieństwo, właściwość rzeczowa i miejscowa sądów, budowa sądów administracyjnych w Polsce, opisać trybunały w Polsce, ja miałam to szczescie albo niesczescie ze wchodziałam pierwsza i od dr Jochemczyka padło pytanie o własciwośc sadu czyli rzeczowa i miejscowa opisać obydwie plus trzeba dodac ze dla spraw z zakresu prawa pracy jest wlasciwy sad w okregu ktorego znajduje sie zaklad pracy oraz dodac ze w sprawach o nieruchomosci jest wlasciwy sad w okregu ktorego lezy ta nieruchomosc, jesli chodzi o prof Szewca pytał o prawo rzymskie ale niestety nie znałam odpowiedzi i zapytał mnie o budowę sądów administracyjnyh oraz trybunały. Ogólnie atmosfera jest bardzo przyjemna, jesli nie zna się odpowiedzi na pytanie zadają następne, naprowadzają i pomagają. Wszyscy byli mile zaskoczeni i zdali więc myślę że głowy do góry i jutro iść z nastawieniem że się zda.powodzenia
Użytkownik
Okej miejmy nadzieje ze i u nas bd tak doobrze:) A czy od razu wiedzialo sie ze zdalo sie czy trzeba bylo czekac do konca ?
Czytam i oczom nie wierzę. Ileż to razy była zwracana uwaga, że to konto jest ogólnie dostępne i każdy może wejśc i przeczytac wszystko co piszemy. Nie wiem czy to ważne, ale udzielając informacji na temat egzaminu, pisząc pytania i nazwiska prowadzących, wcale nie pomagacie samorządowi, a wręcz przeciwnie możecie zaszkodzic. W związku z tym mam serdeczną prośbę, czy możecie przestac wypisywac cokolwiek na ten temat.... samorządowi to nie pomoże (kto się nauczy i czego w jeden wieczór), a może poważnie zaszkodzic. Plizzzzz przestańcie!!!!!!