Opis forum
Użytkownik
hallo:)mam pare pytan
1. u hrycaja tylko praca na zal ? kiedy ostateczny termin oddania i kiedy wpisy?aha trzeba ja obronic?
2. u kuznika prócz tego nowego terminu tj 9.01.2011 jest jeszcze jakis? mozna mu to na wykladzie zaliczyc?
3. u a.jochymczyk mowila co z tymi pracami? tzn czy zaliczone czy jak? kiedy wpisy?
4. u manjury/niskiewicz kiedy egzamin?
5. u gzeli kiedy egzamin?
6. i najwazniejsze co ze stachowiczem? egzamin?praca? na ostatnich zajeciach?
z góry dziekuje osobą które udziela jakiejs odpowiedzi
Użytkownik
dziekuje wam za odpowiedzi a macie jakies tematy prac u stachowicza?
Oto grupy tematyczne prac zaliczeniowych z organizacji i zarządzania w adm. publ.:
1. Projektowanie i wdrażanie strategii (np. miasta, gminy, szkoły, szpitala) na podstawie strategicznej karty wyników
2. Istota pomiaru tzw. kapitału intelektualnego dla potrzeb zarządzania strategicznego w organizacjach publicznych (szkole, urzędzie miasta itp.)
3. Doskonalenie zarządzania jakością. Przykładowy temat : Normy ISO 9001 w zarządzaniu jakością na przykładzie urzędu miasta.
4 Istota procedury zarządzania projektem w odniesieniu do np. reformy edukacji, reformy służby zdrowia, reformy emerytur.
Przykładowa literatura:
"Szkoła zarządzania" - B. Wawrzyniak
"Rządzenie" - Anne Mette Kjaer
Zarządzanie publiczne w teorii i praktyce polskich organizacji - B Kożuch.
Z tego co mi wiadomo to w tych grupach tematycznych miały zawierać się tematy prac, ale później wszyscy zaproponowali, że każdy sam wybierze sobie temat. Wykładowca się zgodził więc chyba można wymyślić sobie jakiś inny temat (głowy nie daję bo ciężko było go zrozumieć) byle z zarządzania publicznego.
Użytkownik
jaki ma byc temat pracy u stachowicza ?