Opis forum
U¿ytkownik
hallo:)mam pare pytan
1. u hrycaja tylko praca na zal ? kiedy ostateczny termin oddania i kiedy wpisy?aha trzeba ja obronic?
2. u kuznika prócz tego nowego terminu tj 9.01.2011 jest jeszcze jakis? mozna mu to na wykladzie zaliczyc?
3. u a.jochymczyk mowila co z tymi pracami? tzn czy zaliczone czy jak? kiedy wpisy?
4. u manjury/niskiewicz kiedy egzamin?
5. u gzeli kiedy egzamin?
6. i najwazniejsze co ze stachowiczem? egzamin?praca? na ostatnich zajeciach?
z góry dziekuje osob± które udziela jakiejs odpowiedzi
U¿ytkownik
dziekuje wam za odpowiedzi a macie jakies tematy prac u stachowicza?
Oto grupy tematyczne prac zaliczeniowych z organizacji i zarz±dzania w adm. publ.:
1. Projektowanie i wdra¿anie strategii (np. miasta, gminy, szko³y, szpitala) na podstawie strategicznej karty wyników
2. Istota pomiaru tzw. kapita³u intelektualnego dla potrzeb zarz±dzania strategicznego w organizacjach publicznych (szkole, urzêdzie miasta itp.)
3. Doskonalenie zarz±dzania jako¶ci±. Przyk³adowy temat : Normy ISO 9001 w zarz±dzaniu jako¶ci± na przyk³adzie urzêdu miasta.
4 Istota procedury zarz±dzania projektem w odniesieniu do np. reformy edukacji, reformy s³u¿by zdrowia, reformy emerytur.
Przyk³adowa literatura:
"Szko³a zarz±dzania" - B. Wawrzyniak
"Rz±dzenie" - Anne Mette Kjaer
Zarz±dzanie publiczne w teorii i praktyce polskich organizacji - B Ko¿uch.
Z tego co mi wiadomo to w tych grupach tematycznych mia³y zawieraæ siê tematy prac, ale pó¼niej wszyscy zaproponowali, ¿e ka¿dy sam wybierze sobie temat. Wyk³adowca siê zgodzi³ wiêc chyba mo¿na wymy¶liæ sobie jaki¶ inny temat (g³owy nie dajê bo ciê¿ko by³o go zrozumieæ) byle z zarz±dzania publicznego.
U¿ytkownik
jaki ma byc temat pracy u stachowicza ?