Opis forum
Nowy u¿ytkownik
Dot. grupy C.4
Wklejam listê osób, które nades³a³y mi tematykê swych referatów. Proszê pozosta³e osoby
o szybkie nades³anie mi swoich tematów. Chcê jeszcze w tym tygodniu przes³aæ j± wyk³adowcy.
Pozdrawiam Krzysiek
1. Kik Micha³
2. Jarosz Tomasz
3. Katarzyna Kio³basa
4. Anna Kasperek
5. Estera Kuzior
6. Beata Kuziel
7. Rafa³ Paku³a
8. Dorota Kubica
9. Irena Lubojañska
10. Sty¶ Anna
11. Karolina Pasieka
12. Michalina Janowska
13. Klaudia Kamiñska
14. Jolanta Mañkowska
15. Marta Noga
16. E. Jasion
17. E. Jankowska
18. Martyna Klimko
Ostatnio edytowany przez krzysiekk32 (2010-10-12 05:53:24)
Witam! gr C1 mam przydzielony temat nr 1, który muszê zaprezentowaæ na kolejnych æwiczeniach poproszê o e-mail osoby, która ma przes³aæ pracê wyk³. z góry dziêki:)
zauwa¿y³am ,¿e grupa C3 wogule tu nic nie dzia³a....tylko C1 i C4:(
Katarzyna Tronina i Sabina Fronczek grupa C3 temat:Ogólne zasady finansów publicznych.Zg³aszam,¿e ten temat zosta³ nam przydzielony przez pana Gzelê
U¿ytkownik
10. Przeznaczenie i sposób realizacji wydatków bud¿etu pañstwa.
Walczak Martyna- grupa C1
Proszê o potwierdzenie
Moniques napisał:
dla GRUPY C1
ZAGADNIENIA
1. Ogólne zasady finansów publicznych.
2. ¦rodki publiczne – pojêcie, klasyfikacja, przeznaczenie, zasady gospodarowania.
3. Jednostki sektora finansów publicznych.
4. Zasady gospodarowania ¶rodkami publicznymi.
5. Kontrola zarz±dcza oraz koordynacja kontroli zarz±dczej w jednostkach sektora finansów publicznych.
6. Pañstwowy d³ug publiczny – tytu³y zobowi±zañ, obliczanie d³ugu publicznego, nadzór nad d³ugiem publicznym.
7. Zasady zaci±gania zobowi±zañ przez inne ni¿ Skarb Pañstwa jednostki sektora finansów publicznych.
8. Wieloletni Plan Finansowy Pañstwa.
9. Ustawa bud¿etowa jako podstawa gospodarki finansowej pañstwa w roku bud¿etowym.
10. Przeznaczenie i sposób realizacji wydatków bud¿etu pañstwa.
11. Tryb opracowywania i uchwalania bud¿etu pañstwa.
12. Wykonywanie ustawy bud¿etowej – sposób, zasady, kontrola.
13. Wykonywanie bud¿etu ¶rodków europejskich – zasady wykonania, obowi±zuj±ce procedury, nadzór i kontrola.
14. Bankowa obs³uga bud¿etu pañstwa.
15. ¦rodki pochodz±ce ze ¼róde³ zagranicznych – zasady przep³ywu i gospodarowania nimi przez uprawnione jednostki.
16. Bud¿et jednostki samorz±du terytorialnego.
17. Wieloletnia prognoza finansowa jednostki samorz±du terytorialnego.
18. Wykonywanie bud¿etu jednostki samorz±du terytorialnego.
19. Tryb zatwierdzania wykonania bud¿etu jednostki samorz±du terytorialnego.
20. Audyt wewnêtrzny w jednostkach sektora finansów publicznych.
Proszê tak jak mówi³am Imiê i nazwisko kto bierze jaki Temat
Zapewne grupa C3 dostanie reszte tematów jak tutaj na liscie w innych grupach wiec moze ustalmy reszte pierwsze 4 tematy juz sa przydzielone,a reszte mozemy podzielic tutaj jak inni. Na zajêciach podamy profesorowi lub naszej "grupowej staro¶cinie" dokladnie kto jaki temat i ju¿. Robimy tak czy czekamy do zajec na reszte tematów aby pad³y z ust p.Gzeli? ))))))) Jak sie zgodzicie to piszcie co komupasuje ,a ja zapisze,bo nie wiem czy nasza "grupowa staro¶cina" uczêszcza na to forum.
Ostatnio edytowany przez bubulek (2010-10-10 20:04:15)
Nowy u¿ytkownik
Dot. gr C4
Czy ju¿ wszyscy nades³ali mi swoje tematy referatu? Jutro przesy³am listê wyk³adowcy. Pozdrawiam Krzysiek